1. april 2010

Tanker om Tanker

Skjærtorsdag.
I gamle dager en helligdag, der det bare var kjedelige programmer på tv. Alt var stengt, og folk satt hjemme, eller var på fjellet og gikk på ski.
I dag er folk irritert på at butikker er stengt, flyr på fest, tar Harryturer til Sverige og er stort sett bare glad for en fridag.

1. April.
"April first: this is the day upon which we are reminded of what we are on the other 364 "
-Mark Twain-

Har du blitt lurt i dag? Det er jo Narrenes dag, og tradisjonen er lur eller bli lurt. Jeg har prøvd mitt, så langt. Leser aviser, og ser at en del av de, kunne gjerne hatt litt bedre fantasi.

Ellers, så er det straks påskeferie for meg og.. Ihvertfall tre dager.

Overskriften i dagens blogg skulle være en tekst til bildet mitt, men samtidig en inspirasjon for meg.
Tanker er noe jeg kan ha litt for mye av til tider. Det er greit med tanker når det gjelder "Hmm. Hva skal jeg ha til middag" eller "Hvor mye er egentlig klokka" Det er liksom håndfaste tanker man kan gjøre noe med. Og så har man de dype, der man tenker på verdensproblemer og meningen med livet.
Man har også de virkelig umulige, der man plutselig bare sitter for seg selv og lurer på om man husker noe fra fysikken på ungdomsskola. Antall protoner i et kvikksølvmolekyl, og slikt.
Tanker om livet og kjærligheten kommer jo også når det passer dårligst. De kommer som regel når du er trøtt, eller sliten. Og de kommer alltid når du har lagt deg, slått av lyset og skal sove.

Når man sitter i bilen og hører på radio. Plutselig smeller det en sikring i hodet, og du tar deg i å filosofere på om det faktisk er mulig å komme seg fra Lindesnes til Nordkapp på klappskøyter i juli. Det er nesten farligere enn håndholdt mobiltelefon, kaffekopp i handa og røyk samtidig..

Tanker om tanker er kanskje enda mer frustrerende. Når man sitter å tenker på hvorfor i pokker man begynte å tenke på noe.. Du kan sitte og slappe av, og plutselig tenker man på f.eks ei ku.
Da kommer det : Hvorfor tenkte jeg på ei ku?
Svaret kommer som regel etter noen timer, eller dager, da ma plutselig legger merke til ei lekeku som ligger på gulvet, eller et melkesjokoladepapir i søpla. Den som bare kunne hatt kontroll på hva underbevisstheten egentlig sender ut i hodet.

Og så kommer selvfølgelig Jobbtanker.. Tanker om hva man kunne ha gjort dersom man ikke var på jobb. Og tanker om hva man kan gjøre når men er på jobb. Det resulterr i mye rart. Sånn som for eksempel denne Bloggen her. Et typisk resultat av jobbtanker. Ting bare suser igjennom hodet, og må bare komme ut på en eller annen måte.. Da er det bedre å skrive det her, enn å legge det på de stakkars kundene og besøkende som er innom.

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden

Tilpasset søk